Fråga Bankommittén


Du måste fylla i alla fält märkta med stjärna.

Fråga Bankommittén.
Har du en fråga gällande banan som du vill ha svar på? Då kan du enkelt fylla i ovanstående formulär så svarar bankommittén på din fråga så snart den kan. Svaret på frågan publiceras på den här sidan.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Fråga 2023-09-13:
Går det att jämna och platta Tee?
Svar:
Hej David och tack för din fråga och ditt intresse för vår bana. Jag är alldeles övertygad om att det går att få jämna och platta tees och under hösten och vintern kommer man att börja jobba med detta. Det är en viktig del i helhetsupplevelsen av en golfrunda.

Fråga 2023-08-25
Det är några som har frågat om flagg placering, skulle man ändå beställa kulor kan man väl beställa vita långt bak, gula i mitten, och röda fram.
Svar: Kulor är redan beställda och alla blir gula. Vi vill inte ha röda eftersom 8-11% av befolkningen (gäller då också golfare) är röd-grön färgblinda och inte ser den röda kulan. Vid byte av hål behöver inte heller greenkeepern demontera flaggstången för att byta ut kulan om alla har samma färg. Resultatet av åtgärden kommer att utvärderas i sinom tid och beslutet eventuellt att justeras. Ett stort tack, Mats,  för ditt intresse för vår bana.

Fråga 2023-08-22

Vad har banchefen och banarbetarna för vision och målsättning när det gäller greenerna. Är det att dom är gröna och klippta, då är det ju ok. Men jag tycker man kan kräva mer än så. En ryamatta är också fin. Under året 2022 var det vid ca:4 tillfällen mycket bra greener och då menar jag framför allt hastigheten ca:9 på stimpen. Jag tycker också att greenerna är för våta. Alla golfare blir väl en bättre puttare om man har snabbare greener. Det gör väl ingenting om greenerna är lite bruna "torrare".
Svar: Hej Mats, banchefen, banarbetarna och BK har diskuterat frågan och vi är överens om att greenerna är för mjuka/blöta för att vi skall vara riktigt nöjda. Vi kommer under hösten att diskutera förändringar i skötselrutinerna för att få torrare och fastare ytor på greenerna. Precis som du så tycker vi att greenerna är oerhört viktiga för upplevelsen av en golfrond. Ett stort tack för ditt intresse för vår bana.

Fråga 2023-08-21
När får vi tee markeringar  på alla tees?
Svar: Hej Mats, den tee som saknar markeringar är i normalfallet tee 61, där det finns en anvisning om var man teear sin boll. Nu, till KM, kommer, enligt banchefen, teemarkeringar att sättas ut på fredag den 25/8. Enligt bedömningar som gjorts spelas det färre än 30 ronder från dessa tees utanför KM och tidsbesparingen att inte ta bort och återplacera markeringar vid klippning har varit viktigare i nuläget än olägenheten att inte ha markeringar ute

Fråga 2023-08-21
Hej, jag har ingen direkt fråga utan mer en önskan. När jag började spela golf upplevde jag att nästan alla golfbanor hade flagg placeringar. Många har det fortfarande men inte Malmö Burlöv. Jag saknar det och skulle verkligen uppskatta att det fanns…hade det varit möjligt att åtgärda? 
Svar: Hej, om du med flaggplaceringar menar en indikation på var flaggan står på green så har vi idag (21/8) beställt kulor som monteras på flaggstången och där ”hög” kula visar att flaggan står långt bak medan ”låg” kula visar att flaggan står i början av green. Menar du en greenskiss där flaggplaceringen mera exakt framträder, så har vi i nuläget inte resurser att genomföra detta. Tack Anna-Karin för ditt intresse för vår bana.

Fråga 2023-08-19
På väg till olika hål, som t.ex. hål 20 till 21 finns det massvis av tistlar och annat ogräs. Det ser inte särskilt vackert ut varför klipps det inte ner?? Man ser aldrig några insekter i ohyra. Det finns fler exempel där det ser mindre bra ut. Mvh Lars Göran
Svar: Lars Göran, vi delar helt din uppfattning om att det är vanprydande. Just nu befinner vi oss i ett läge där vi behöver prioritera spelytorna. I takt med att personalsituationen/ekonomin ger utrymme för detta så kommer vi att tackla problemet. Vi är mycket glada för ditt intresse för vår bana och att du för fram dina synpunkter, som vi skall anstränga oss för att tillgodose när resurserna finns

Fråga 2023-08-19
Bakom 18de green mellan Eken och Lindarna växer Björkris, skall detta fortsätta att utvecklas och ta över området? Mvh Roland
Svar: Besiktning gjord idag (21/8) och din fråga är berättigad. Banchefen kommer att ta itu med detta och röja bort riset med det snaraste. Ett stort tack, Roland,  för ditt påpekande och ditt intresse för vår bana.

Fråga 2023-08-19
Jag undrar varför ni inte klipper fairway lite mer på hål 8? Det är inte många damer som når ut till fairway. Behöver klippas mer. Mvh Annette j.
Svar: Som en följd av din fråga har banchefen idag (21/8) bestämt att fairway skall klippas närmre tee 48 på hål 8. Dessutom att det skall klippas upp landningsytor kort om vattnet på hålen nr 13 och 17 där avstånden är makabert långa. Ett stort tack för ditt påpekande, Annette, och för ditt intresse för vår bana.

Fråga 2023-08-19
Hej! Jag och flera av mina golfvänner ffa kvinnor diskuterar samma sak varje gång – varför visare man inte flaggplacering på något sätt. Hålen vi oftast diskuterar detta på är ffa ute på 19-27 tex hål 25 är helt omöjlig att avgöra! Der som har kikare har inga problem men medelgolfaren har sällan det. Har varit på semester ute i Sverige och de flesta banorna hade olika färg på flaggorna eller en kula på flaggstången vilket underlättade mycket och golfupplevelsen blev mycket roligare som greenfee gäst! Hoppas ni kan lösa detta! Mad vänlig hälsning, Jeanette
Svar: Detta är en utmärkt tanke och jag är glad att du för fram den. Som ett resultat har banchefen idag (21/8) beställt kulor, vilka dessvärre tar ett par veckor att få levererade. Men det kommer! Tack igen, Jeanette, för ditt intresse för vår bana.

Fråga 2023-08-19
Finns det planer på att öka hastigheten på våra greener? Mvh Ulf
Svar: Inte direkta planer, i vart fall inte genom att sänka klipphöjden eftersom det leder till en mängd andra problem. Det som vi önskar är att göra dem torrare vilket ökar hastigheten. Jag kommer att diskutera frågan med banchefen för att hitta en bra väg för nästa säsong.

Fråga 2023-08-19
Skulle vi inte kunna göra ett hål på 6 hålsbanan, ex det sista: gräv ur och gör ett stort vattenhinder och ta all massan man gräver ur och bygga upp green? Skulle nog ”dra” hit folk som vill bli medlemmar som vill öva på just vattenhinder. Mvh Mats
Svar: Det är en intressant idé du för fram. Dessvärre är det hela förknippat med kostnader som vi i nuläget inte klarar av. Fokus just nu är, förutom på den ordinarie banskötseln, på genomförandet av Master Plan för hålen 1-18. Detta arbete beräknas pågå under flera säsonger framöver. Jag skall emellertid lyfta förslaget till styrelsen. BK har inge beslutsrätt utan är bara rådgivande. Jag är glad och tacksam för ditt intresse för banan.