Nyhetsbrev - Banan - Tävlingar

Publicerat: 2023-05-07 12:53 - Skrivet av Peter Svallin

Värmen är äntligen här! Information om banan samt uppmuntra till att spela klubbtävlingarna.

Nyhetsbrev - Vecka 20. Banan och Tävlingar.

Värmen har gjort att det nu äntligen växer ordentligt. De skador som förut funnits har nu börjat läckt ihop på ett bra sätt.
Greenerna har vertikalskurits för att främja skott/rott tillväxt. Det är arbeten på greenerna som inte påverkar spelet nämnvärt. Framöver ligger fler lättare arbeten med att få greener och tees än bättre. Arbeten som inte kommer att påverka spelet.

De flesta av tees har nu även riktats om klippmässigt. Tees ska nu vara klippta i spelriktningen mot mitten av fairway.

På banan finns även en del avspärrningar som bör respekteras. Det handlar dels om områden som är nysådda samt ett område som är avspärrat av säkerhetsskäl på hål16 där en större gren har rasat ner från en pil.

Kom ihåg att kratta i bunkern efter spel därifrån samt laga nedslagsmärken på greenerna. Allt för att fler ska få en trevligare upplevelse.

Säsongen med olika Seriespel är även den igång igen. Det sker också en del större företagsevent som påverkar tillgängligheten på 18-hålsslingan. Tillgängligheten på vardagarna är dock mycket god just nu så tider att kunna spela finns.

Klubbtävlingarna är igång. Nu till helgen söndag 21 maj spelas Kirrs klubba, en singeltävling över 18 hål. KM-Foursome spelas söndag 4 juni samt Slaget vid Sege å spelas på Sveriges nationaldag tisdag 6 juni. Slaget vid Sege å är den tävling där juniorerna samlar in pengar till sin verksamhet. Var därför med att spela och därigenom stötta klubbens juniorverksamhet. Lördag 10 juni spelas dessutom Zvizzer Greensome (fd DITEC).
Tävla är ett trevligt sätt att lära känna andra medlemmar i klubben samt det vässar spelet. Bara att anmäla sig.
Länk till inbjudningarna. Malmö Burlöv GK | Tävlingsinbjudan (malmoburlovgk.com)

Klubbledningen vill passa på att önska er alla en härlig kommande långweekend.